skip to Main Content

Thea Zweerink

Ik ben beeldend kunstenaar en huur in de Kruisberg gevangenis een cel van 10m2, waar ik mijn pers heb geplaatst. Ik maak linosnedes, monotypes en gebruik de pers verder voor experimenten. Daarnaast maak ik tekeningen en ontwerpen voor schilderijen en werk regelmatig aan installaties.

Ik schilder daarnaast ook, maar dat doe ik vooral in mijn atelier aan huis in Varsseveld.

Mijn werk gaat over herinneren, vaak schilder ik gezichten, van mensen de ik zelf ook niet ken, toch is mijn streven om hun ziel te verbeelden.

Samen met andere kunstenaars van de Kruisberg organiseren we iedere 2e zondag van de maand de Kruisberg-kunst-zondag van 13.00-17.00 uur, tijdens deze open atelierdagen laten we zien waar we mee bezig zijn. In “De Kunstcipier” onze kleine galerie naast de lunchroom  laten we doorlopend werk zien, deze tentoonstelling wisselt iedere 2 maand.

 

Over mij:

Ik heb mijn opleiding gehad aan de AKI (nuArtez) te Enschede en ben in 2004 afgestudeerd in vrije kunst, met schilderen als specialisatie. Sindsdien ben ik werkzaam als beeldend kunstenaar.

Ik ben lid van kunstenaarscollectief Breekijzer. Exposities heb ik in heel Nederland en ook regelmatig exposeer ik in het buitenland. In de Kruisberg is doorlopend werk van mij te zien. Ik ben geboeid door oude foto’s , mensen keken heel anders op deze foto’s dan tegenwoordig, het zijn vaak erg statische beelden.

Contactgegevens

Thea Zweerink
06-439934723
www.theazweerink.nl

Back To Top